Nieuws

Gijsemberg

‘De drukker’ zal altijd blijven bestaan

De fusie van Drukkerij Gijsemberg met Drukkerij Paesen gaat in de regio en in de sector niet onopgemerkt voorbij. Maar er staan nog fusies en krachtenbundelingen op til, voorspelt bedrijfsleider Gilles Gysemberg.

“Het landschap van drukkerijen staat voor een transformatie. Er is nood aan krachtenbundeling en toekomstvisie, willen we niet vertrappeld worden door de grote spelers met hun online aanbod. Dat fenomeen heeft in Nederlands Limburg tal van kleinere drukbedrijven in moeilijke papieren gebracht.”

“Fijn als je kan binnenwandelen”

“Tegelijk is er weinig instroom in de sector. Het gaat om bestaande spelers, bekende gezichten met een grote lokale verbondenheid. Maar hoe de krachtenbundeling ook vorm krijgt, die lokale aanwezigheid moet er zijn. Het is voor klanten echt een meerwaarde als ze kunnen binnenwandelen om hun vraag te bespreken, om de papiersoorten eens vast te nemen… Precies daarom zijn de internetdrukkers, die in Nederland de kleintjes eruit hebben geduwd, nu druk bezig om lokale vestigingen te openen. Ze hebben door dat daar echt meerwaarde in zit voor hun business.”

“Lokale aanwezigheid is belangrijk. Maar ook lokaal engagement. Je moet niet alleen je lokale klanten goed bedienen, maar ook zichtbaar aanwezig zijn als werkgever. En als ecologisch verantwoordelijke ondernemer. Het is perfect mogelijk om milieuvriendelijk, zonder afvalwater of chemische vervuiling te drukken. Een gedrukte boodschap ‘verbruikt’ per slot van rekening minder dan een e-mail die tot in de eeuwigheid op servers gestockeerd wordt. En ik zeg het niet zonder trots: de zorg voor het milieu hebben we bij Gijsemberg netjes voor elkaar.”

Drukkerij Gijsemberg