Nieuws

Gijsemberg

Drukkerij Gijsemberg topfit voor een wervelend post-corona

Het jaar 2020 is echt wel een scharnierjaar voor drukkerij Gijsemberg. Er is de fusie met collega Paesen, de verhuis van alle activiteiten naar Maasmechelen, een nieuwe beeldvorming met vernieuwde website. En uiteraard de passage van het coronavirus. “We schrijven nog altijd zwarte cijfers en de pandemie heeft al bij al een verwaarloosbare impact gehad op onze omzetcijfers,” stelt Gilles Gysemberg, de nieuwe bedrijfsleider van de vierde generatie in een drukkersfamilie.

Eerst even de feiten. Drukkerij Gijsemberg met vestiging in Maasmechelen is begin 2021 gefuseerd met Drukkerij Paesen uit Oudsbergen. De overheveling van alle activiteiten uit Oudsbergen naar Maasmechelen werd begin augustus 2020 voltooid met de verhuis van de grootste drukpers (formaat 72/102) en alle randapparatuur. Door de samenvoeging van de activiteiten werken in Maasmechelen nu ongeveer 35 mensen in dienst die gevarieerd en hoogwaardig drukwerk afleveren.

“Met een hart voor de stiel en een hart voor de klant”

“Tegelijk hebben we ons imago versterkt en onze website vernieuwd. We zijn een middelgrote drukkerij waar bedrijven, overheden en particulieren terecht kunnen voor het moeilijkere, minder gestandaardiseerde werk. De band met de klant is voor ons erg belangrijk. We zullen hem bijstaan met advies. We hebben zelfs 2 voltijdse en 4 deeltijdse eigen vormgevers die we kunnen inschakelen ter ondersteuning,” aldus Gilles Gysemberg. Hij krijgt formeel de leiding, maar kan nog enkele jaren rekenen op de steun en ervaring van zijn vader Guy.

Met dank aan Nederland

“De fusie met Paesen is zondermeer een succesverhaal. We behouden het gezamenlijke volume maar door op 1 locatie te werken, kunnen we de kosten drukken. De pandemie heeft ons zelfs iets meer tijd gegeven om de fusie te verwerken. Voor de uitbraak realiseerden wij ongeveer 60 procent van onze omzet in Nederland, dat aandeel is de voorbije maanden nog toegenomen omdat het economische leven daar minder impact ondervond van het virus. Dankzij die markt is de omzetdaling beperkt gebleven tot enkele procenten,” aldus Gilles.

Groen en up-to-date

“Er zit zeker toekomst in de sector, maar je moet onderscheidend zijn en je aanpassen. Met ons team zijn we helemaal klaar om complementair met digitale communicatie te werken volgens het crossmediale model. Los daarvan: er zal altijd vraag zijn speciaal drukwerk. Gedrukte communicatie heeft iets extra’s, gewoon door het feit dat het op papier staat.”

En ook op milieuvlak is Gijsemberg helemaal up-to-date: “De productieprocessen zijn milieuvriendelijk: we produceren geen afvalwater, we hebben een gesloten watercircuit voor het offset-drukken en een plaatproductie waar geen chemie bij komt kijken,” besluit Gilles Gysemberg.

Connecterra Gilles Gijsemberg